Followers

Khamis, 10 Oktober 2013

My long posttttt :D




Hi ! lama tak bersua since I'm busy with my study . Guess what ? cuti semester dah bermula . So , as university's student of course la sesangat happy an even dalam kepala fikir result semester nih . Insya'ALLAH molek molek belaka deh . :D

kalau ikutkan last post tak silapnya bulan Jun , so sekarang bulan Oktober . Wow ! agak lama jugak la tak sentuh blog nih . patutlah banyak sangat sarang labah nih . *perasan je lebih hehehe :D . oke which story I want to start .. hurmm .. okelah . memandangkan dah lama tak post . jadi timeline tuh berape betul sangat la , maklumlah dah tua an . *mengaku pun tua .. 


8/8/2013 - Raya Aidilfitri

ramai tak keluarga kami ? heheh .. Yang sebetulnya empat lelaki sorang perempuan je . Perempuan kiri kanan tu adalah kakak kakak ipar je . Dua orang yang kecik molek tu anak sedara abang yang sulung . jadi yang tudung hitam tu of course la mak saya kay .. keluarga nih setiap tahun snap gambar kalau raya . maklumlah setiap tahun berkembang sorang . *agak je kot :D



12/8/2013(tak sure) - Potong Rambut

okeh . part nih paling sedih . sape tak sedih an , rambut yang disimpan panjang panjang akhirnya kebotak jua . so far ade lagi la rambut an . Orang selalu tanya " why botak " "nazar ea ? " , tapi jawapannya saya sendiri tak tahu samada saya pernah bernazar atau tak . Lepas botak tuh , hilang sikit beban dalam kepala tapi tu la nak kena hadapi hari mula mula botak tuh agak payah gak la  . dapat gelaran " Si Botak " lagi . hehehe .. tapi takpelah sekarang dah kembali panjang . maybe boleh simpan panjang lagi kot .




--/8/2013 -  --/9/2013

Friendly Silat dengan budak remaja di MSN Pulau Pinang

friendly nih sebenarnya sepatutnya UiTM Arau pun join tapi entah camne tiba tiba cancel . so just friendly dengan budak remaja nih . dorang walaupun remaja tapi power power gak tuh . yang tak bestnya saya kena lawan budak star tapi bukan budak remaja la . fuhh . pancit dibuatnya , yela .. suruh turun training banyak alasan . nasib boleh buat jugak jatuhan , puaaassss .. hahahah .. masa lawan tuh ade kecederaan berlaku , tapi lepas game baru sedar . kan berbalut tangan tuh :D



Keluar Mandi Manda dengan Classmates di Karnival Sungai Petani

hari tu adalah hari paling best kot . sebab kitorang dapat gathering same same , bukan senang nak pergi ramai rami even tak sekelas pergi *abaikan budak perempuan . kitorang punya plan dari pagi sampai ke petang. kalau tak silap , pukul 7 pagi keluar pukul 12 malam baru masuk UiTM . yang duk luar tu duk luar la xD . sebenarnya nak snap je gambar kat masa tengah mandi tapi sape la nak snap an . semua sibuk main air . hehehee ..so tak dapatlah nak tunjuk. lepas aktiviti air . kitorang dapat jemputan ke rumah Ustazah Zaiton (ustazah CTU) untuk makan makan walaupun kami memang ada plan nak ber-bbq malam tuh . jadi kesimpulannya kami pergi jugak tapi makan jangan full . tapi masakan Ustazah memang sedap . perghh . nak nak rendang dye .. yummy !! . sebelah malam lak kitorang pergi ke pantai bersih untuk melaksanakan BBQ kamiii . yeay !!



Program Khidmat Masyarakat Bersama Kanak-Kanak Kg. Pokok Machang

okeh . part nih . takdelah banyak sangat nak cerita sebab tak tahu nak mula mana sebab semuanya dalam sehari an . so kepala ni ingat tak ingat jela . yang pasti budak baju merah tu satu group dengan saya . dan dye budak paling comel dalam group . then end~



Program Bersama Penduduk Kampung ( Pasukan Sukarelawan Siswa)

Nih gambar masa program last bersama Pasukan Sukarelawan Siswa sebelum perang dengan final exam. kalau tak silap program nih kite ramai ramai pergi bersih masjid dan sekitarnya.Lepas program tuh kami ber-BBQ di pantai Merdeka *ber-BBQ aja hehehe . so on program nih ok la cume yang ber-BBQ yang tak best mana sebab tempat tuh macam entahlah .. tapi yang penting enam ketul ayam ku lahap . HAHAHA.



Final Exam and Semester Break

1. Yang nih sebelum mula study week . Nampak tak bersihkan meja . board pun macam takde pape sangat , yela tak tunjuk masa exam la macam mana board tuh penuh sampaikan nak pinjam kawan punya . tapi cukup cukup je .

2. okeh , yang nih lak jadual paper sepanjang final exam , nampak tuh tiga subjek berderet . fuhh . hanya ALLAH jelah yang tahu perasaan masa ngah study uh .tapi paling best 4/10/2013 last pappperrr ..



3. Okeh . ni slip exam . 8 subjek . tapi 5 je untuk final . \O/


4. Study study gak tiket balek jangan lupe . hehehe .. selagi tiket tak beli , tak tenang nak study . jadi fikir-fikir punya fikir beli la 6/10/2013 tiket . nak balek awal sebenarnya tapi terpaksa tangguh sikit sebab ada training Silat.
 

5. Yang nih masa struggle paper Material Science dengan Dynamic . Even gap banyak gak . tapi lalai sesaat membawa padah . hehehe .. masa exam paper MS , slip exam tertinggal dan terpaksa la rushing balek bilik ambil slip . tapi sejujurnya saya tak tengok lagi soalan tuh camne . heheheh xD





6. nih lah rutin kalau paper macam ada gap ke or ada masa free ke . kena turun training sebab coach kami cakap karisma dah nak dekat dan kitorang tak perfect lagi . *ehem ehem . nih first time masuk seni . sebelum nih just Olahraga je .




7. Last sekali , nih semalam punya cerita . lama tak jumpa dye . terubat rindu nih . hehehe .. makin comel dye nih an an an ? so tengah maen dengan dye ajak la snap sekali . Pandai pulak dye buat muke .. :D



Sampai sini jela.  mata pun dah lali , lepas nih kalau rajin saya post lagi kay . *kalau laaaa .. Selamat Bercuti kepada Semua Pelajar UiTM Diploma kay . have a nice day :) seee youuu agaiinn :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan