Followers

Ahad, 14 Julai 2013

Tukar Twicton Gerak-Gerak



Assalamualaikum semua . sekian lama tak menyentuh blog akhirnya dapat juga bersua . heheh .. hari ni dah 14 Julai 2013 bersamaan 5 Ramadhan 1434 Hijrah .. So dah hari ke 5 berpuasa .. Macam mane pose ? best tak ? letih tak ? mestilah an biasa la tuh an . mule² puasa . tapi yang dah biasa tu memang dah kalis dah dengan puasa nih . ibaratnya kalau 3 tahun puasa tanpa skip pun boleh rasenyee . errrr .. maybe laa . heeheheh .

Okay hari nih saya nak tunjuk tutorial macam mane nak buat twitcon kite bergerak .. Well , dah ramai yang request so rerajin la saya hari ni nak tunjukkan macam mana nak gerakkan twitcon kite tu ala² nak nampak gambar hidup la .. First of all kena ade internet then kena ade akauan twitter .. Hehehehe ..

1. First thing yang paling penting kena buat dulu gambar untuk gerak² uhh .. macam mane nak buat . click link nih .. 

----- > http://gickr.com/

Nanti dia akan keluar seperti gambar di bawah . Then pilih lah gambar ape nak letak uh .. letak la banyak mana un . Hehehe .. pastu adjust la sendiri nak speed camne dan lepas tu continue pastu save la kat desktop uh . huhuhu ..




2. Okay . lepas dah siap . step last sekali bukak link nih pulak ..

-----> http://twtkr.olleh.com/

lepas keluar link tuh . sign in with twitter then authorize twitter anda .. so nanti keluar seperti gambar macam kat bawah nih .. 

Click Setting ---> Change picture -----> Choose File ---> Log Out ---> Finish ^_^


Senang kan ? heheheh .. kalau jadi tuh belanje la saye cool blog satu yerp . :D :D 

Guna lah sebaik mungkin yerp . huhu .. oke la . sampa sini je .. Assalamualaikum sayang semua :)

1 ulasan: