Followers

Selasa, 16 April 2013

Updating :D



Assalamualaikum , dah lame tak update blog . jadi hari nih nok menceloh sikit mase tuh dengan berblogging .. hehehe .. sekarang musim cuti semester .. paham-paham jelah sekarang memang ade kat rumah laa . sebelum cuti tu saye kena exam dulu .. kalau student u panggil final exam . dok tau la takot selain budak u panggil ape .. peperiksaan ke .. ujian ke .. xD 

Tapi nak bagitau nye , mase musim exam tu hanya ALLAH je tau perasaan saye . Setiap kali study memang banyok . ibaratnye professor tengoh buat ujikaji .. sampaikan kawan-kawan tegur . " belajor sapa dok keluor bilik pa " . kalau dialek betulnye " sampai tak keluar bilik study " .. saye pun terkejut gak kenape saye tak keluar dari bilik sangat . Saye bukan tak nak keluar bilik , tapi saya takut setiap mase saye sangat berharga dan saye kena cover banyak lagi topik-topik yang belum saye master.  Tapi Alhamdulillah , semua berjalan lancar .. ALLAH permudahkan urusan saye tapi harus diingatkan belajar pun belajar . tapi Urusan kite dengan ALLAH jangan ditinggalkan. Sekarang saye tawakkal je kepada ALLAH , andai semester nih result tidak memuaskan dengan usaha saye . In Shaa' ALLAH saye kene tukar la pulak gaye pembelajaran saye nih . Bak kate orang putih " study smart , not study hard " . tapi mase musim exam tuh saye takdelah study seteruk perempuan kalau nak dibandingka . hehehe . jangan marah ye kaum hawa ..
bukan ape , saye perhatikan budak-budak perempuan nih , kalau dia study mesti sungguh-sungguh sampai stay up lewat-lewat then kesihatan tak jage . tapi nak buat macam mane , tu care diorang . saye pernah gak nasihatkan tapi entahlah . ikot ke tak au . huhu ... Okeehhh , kite tutup kisah exam nih . mende dah lepas . takkan nak citer sangat . takot pulak jadinye bile ingatkan balek . hehehe ..

Sekarang berada di rumah tercinta , tersayang dan terrr... :D . Duk rumah memang macam-macam plan nak buat , satu dalam proses dah . Iaitu buat lesen kereta . Hehehe .. dah lame dah nak buatnye tapi masih belum tercapai biase la sibuk memanjang . Alhamdulillah , cuti nih boleh gak buat . tapi belum pasti siap ke tak . kite usahe dulu kemudian kite seroh pade ALLAH . mule-mule daftar tuh memang seronok la . dalam kepale dah terbayang-bayang dah dapat bawak kereta pergi jalan-jalan . hehehe .. Kelas yang mule-mule kena pergi adalah ceramah 3 jam .. Dalam kepale dah terfikir dah . mesti bosannnn 3 jam dalam sane . okehh , memang bosann . tapi bosan untuk sejam pertame la .. mane tak bosan duduk tercengap je dalam bilik tu satu jam sebelum cikgu masuk . Then cikgu pun masuk laa . hilang lah bosan tuh . dye cerita pasal-pasal kereta dan menambahkan lagi rase excited pada diriku nihhh .. dalam hati kalau dapat stering kereta drift laa.  hahaha ..
Tapi yang bestnye cikgu nih an .. dye orang cine tapi cakap ganu .. memang sedap la dengor nye .. hehehe ..

Lepas kelas tuh , kena buat amali . diri dok sabor2 doh nih .. Rupe-rupenye saye nih dengan 2 orang lagi perempuan nih bawah cikgu yang same .. ape lagi . dalam kereta amali same-same la jawabnye .. Cikgu yang ajar tu dye suruh saye dulu yang bawak dulu , naseb dengan ilmu pengetahuan yang ade dan pengalaman yang tak berape sangat  maka berhasillah kereta tu untuk bergerak . hehehe .. sape  tak suke kereta tu boleh gerak an . tapi sayang dye tak suruh saye tekan minyak je .. hurmmm .. dan yang paling seronok 2 awek dalam kereta tuh semua sporting-sporting , nasib tak diam membisu seribu kate . kalau tak sumbakkkk la saye nihhh . Mekaseh la kat awok dan awok ye tak bagi saye bosan mase tuh . huhu . duk dengor awok dan awok pot pet pot pet pun sedap jugak macam radio buruk . hihihihi .. jangan marahhh xD . kitorang bertukar-tukar la drebar kereta tuhh .maklumlah lame-lame tempat same memang bosanggg kan . so kitorang tukar-tukar lah drebar .. maka selesailah amali kamiiiii .. tapi saye kire-kire macam tak cukup un . takpelah . biar jelah .. harap lesen L saye cepatlah siap .. nak buat latihan pulak nihhh .. nak lesen P .. heheheh 

kay la .. rasenye cukup doh ase saye tulis nih . kalau tulis panjang sangat boleh jadi sutir novel pulop an . hehehe .. okehhh . terima kasih kerana membace yerp :) Assalamualaikum 


2 ulasan:

  1. kemain ngutok kaum puan.heshh.org x hebat.tu study smpa lewat malam ouhh.tau la hebat,ketok kangg.haha.goodluck la ye amek lesen tu.btw,pic bawoh tu.asal ke nampak sama besar je size dua makhluk dalam pic tu op?=o ngehngehngeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe .. bkan ngutuk realiti laa . eshhh , mne ade ckap muh nih hebat . aduhh , kite same jelaa .. Muh un study gakk cume study takdelah lampu tak tutup terus. hihi .. okehhh itu perliii .. :p btw tenkiyu :D

      Padam