Followers

Ahad, 28 Oktober 2012

10 Tanda Awal Kene Tinggal Gefrend Dan Bofrend 1


Long time tak post kat blog nih . Even dah seminggu cuti tapi malas jadinye nak sentuh blog nih . Walaucamne pun hari ni ambil mase sikit nak post sesuatu dalam blog saye nih . Okay . hari ni nak post tentang 10 Tanda Awal Bakal Ditinggal Kekasih . HeHeHeHeHe .. Mesti ramai nak tau kan ? yela . semua duk sibuk jage pasangan masing2 . nasib saya nih single . Tapi adelah sikit ilmu nak share2 nih . huhu
Okay lah . Selamat Membaca Dan Boleh Lah Nak Check Bofrend Dan Gefrend Korang .


1. Bila nak ajak keluar dating , Macam-II alasan yang dikemukakan . Kadang-II alasan yang tak logik pun boleh diusulkan . Kalau macam nih , boleh dah fikirkan Bofrend / Gefrend lain . HeHeHe .


2. Ingat tak maa tengah duduk bercinta bukan main lagi . Mulut tu tak pernah lekang dengan ungkapan sayang , rindu , cinta dan so on . Lepas tuh ada pulak membahasakan diri mesti guna perkataan yang manis ( yang tuh fikir sendiri lah ) .HUHUHU . Tapi kalau dah sekarang kurang kedengaran perkataan seperti tuh dan kadang-II boleh terkesan perkataan yang tak pernah didengar tuh baik cepat-II lah tinggalkan dia dulu. 


3. Yang nih mesti anda pernah buat dulu kan ? mesti pernah simpan gambar Si Dia dalam wallet . Tapi zaman sekarang nih semua dalam handphone kan ? okay . Kalau hubungan anda dah tak lama . Cuba tengok  kot2 ada gambar korang dalam handphone Si Dia atau pun wallet . Kalau dah takda tuh pandai-II lah nak menilai tuh ea ? HuHuHu :)


4. Kalau keluar dating , Si Dia dah pandai buat muka . Dia akan jadi seorang pendiam dan tidak ceria seperti sebelum nih . Lepas tu kadang-II dia akan tengok pada jam tangannya . Akhir sekali tempat yang koang akan dating ialah pasar . HaHaHa :D


5. Yang nih kritikal gak . Bila korang tengok dia duk pegang handphone tuh tak lepas-II kalau boleh nak ke tandas pun dia tak tinggalkan . Mungkin ada sesuatu yang disembunyikan ? Pandai-II lah fikir .
Rasanya setakat nih lah dulu post . nak tulis 5 lagi lain kali pulak ye . Sebab nak pergi jogging lak . 

HehEhEHe . Okay . TATA :D

Ahad, 21 Oktober 2012

Sedikit perkongsian :D



Lame tak post . Maklumlah dah jadi budak Universiti nih ade final exam . huhu . okay la . Hari nih saya nak kongsi sedikit sedutan video yang saya tengok . disebabkan video nye panjang . So saya ambil scene yang penting . Kalau ikutkan semua penting tapi mungkin ni penting bagi saya . Topik nya memang menjadi hangat pada masa kini . Nak-II remaja kat luar sana tu . huhu . saya dah ambil iktibar dah dari video nih :D
 Ceramah daripada : Ustaz Kazim Elias


                                          Jemputlah klik play . Lepas tu komen lah sikit yerp :)

video

Khamis, 4 Oktober 2012

9 Ayat Maut Wanita



Malam nih aku rase nak post something sikit , ni aku kongsikan sesuatu yang kadang-II berguna gak untuk kaum Adam nih . Tapi kalau kaum hawa yang baca pun boleh jugak . Cuma lebih-II untuk kaum Adam lah . HeHeHe . Selamat Membaca :D‎


9 AYAT MAUT WANITA :)

1. Ok. Fine!
Wanita selalu menyebut perkataan ini jika merasa diri mereka betul dan ingin mengakhiri pertengkaran. Lelaki perlu diam. Tak perlu bersuara jika ingin meredakan keadaan.




2. Bagi saya 5 minit
Hah! Ini memang selalu berlaku. Lebih-lebih lagi kalau nak bersiap keluar pergi jalan-jalan. Amboiiiiiiii. Bukan main lagi nak melaram dan mekap. 5 minit yang mereka cakap sebenarnyer bermaksud 5 jam. Dalam 5 minit yang mereka cakap, lelaki sempat pegi lepak kedai mamak layan bola, balik rumah balik.

3. Tak ada apa-apa atau nothing!
Ayat ini menunjukkan wanita sedang cuba untuk bertenang dan cuba menyembunyikan sesuatu. Mereka menyimpan perasaan marah dalam hati sebab tak nak memulakan pertengkaran. Biasanya pertengkaran seperti ini berakhir dengan aman.

4. Pergilah buat! Tadi kata nak sangat!
Ini adalah cabaran bukan kebenaran. Wanita sebenarnyer tidak memberi kebenaran tetapi hanya ingin menduga lelaki. Jadi, jangan buat.

5. Keluhan kuat
Ini sebenarnya adalah satu ayat. Wanita akan bertindak sebegini jika mereka merasakan tiada guna menghabiskan masa untuk bertengkar berkenaan perkara yang tidak patut dan tiada penting baginya.

6. Tak apa lah
Jika wanita berkata demikian, bermaksud mereka berfikir dalam-dalam tentang bagaimana dan bila anda menerima akibat kesilapan anda

7. Terima kasih
Wanita berterima kasih kepada anda dan jangan persoalkannya. Jawab saja “sama-sama”. Tetapi jika wanita berkata “terima kasih banyak-banyak ye!”, itu bermakna wanita bukan berterima kasih tetapi menyindir lelaki. Jadi, jangan jawab “sama-sama”… hehehehe

8. Apa-apa aja lah! (atau dalam bahasa inggeris, whatever!)
Ini adalah cara paling sopan bagi wanita untuk mengatakan kemarahannya . Jadi awas …. jangan dapat ayat ini wahai lelaki.

9. Jangan risau, saya dah tau macam mana nak buat
Wanita berkata demikian selepas mereka berkali-kali menyuruh lelaki berbuat sesuatu perkara tetapi akhirnya mereka yang buat sendiri.

BETUL KE -.-