Followers

Ahad, 9 September 2012

Dietku.. !!


Selamat Petang semua . Lame tak post an . haaa , hari ni tibe2 jari rase nak menaip . huhu . petang2 camni baru lah nak ade mood . law x . memang tak post nye . :)

Seminggu lepas Muh telah buat satu kejutan pada msyarkat sekeliling ( skema giler ayat ) . takdelah gempak sangat just nak bagitahu Muh diet je . Tujuan dye ? tujuan nak turun berat la .. HAHA , guraw je . sebenarnye. Muh ade masuk pertandingan pencak silat Olahraga kategori B . so kene la turun berat .
berat Muh starting 57.6kg . giler berat . berat kategori B tu 50kg - 54kg . memang tak sampainye la . So Muh terpakse mengambil insentif untuk cepatkan berat badan turun. 

Mule2 Muh stop makan nasik . Walaupun susah Muh nak stop nasik nih , tapi terpakse jugak demi pertandingan dan minat . kalau tak minat , Muh tak main dah . buat sakit je an. So dalam mase seminggu sebelum pertandingan tu Muh tak sentuh nasik un walaupun sebijik . huhu . lawak an ? hehe . kalah perempuan .

Pastu bagi mencepatkan lagi proses penurunan berat . Muh petang-II pakai sweater then pergi berjogging . Walaupun ramai yang tegur sebab macam orang giler sebab pakai sweater petang-II dahlah panas waktu tu . Tapi biarlah jelah diorang nak cakap pe an . Yang penting kite nak turun berat . Sebenarnye , kalau kite pakai makin tebal pakaian semase berlari . kite telah menpercepatkan proses kondesasi . peluh lagi cepat keluar dan kite makin nampak sihat . 

Last sekali , Muh puase . Puase sebenarnye bagus untuk orang yang ingin diet . bile kite puase kite bukan saje dapat diet  . Tapi dapat pahale agy . tapi niat biar betul la . bulan Syawal nih lagi bagus law puase 6 . 

Akhirnye , Muh berjaye kurangkan 3.6kg law tak silap la . sebab berat kite tak maintain . Okayla , setakat nih dulu post Muh pada kali nih . lain kali post lagi . Sape2 yang nak try diet try lah care Muh nih . INSYA'ALLAh jadi . huhu , okay la . Wailalliqo' :D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan