Followers

Jumaat, 27 Julai 2012

Hidupku Di UiTM




lame tak post kat blog nih . nak post tapi tak taulah nak post ape . less of idea .. huhu , kalau ikotkan Muh da duk kat Uitm nih hampir 2 bulan dah . macam2 pengalaman Muh dapat daripada duk kat sini . di sini kita dapat tahu gane nok jadi budok U nih. bukan senang , kene susun hidup ni biar duk terabur . mule muh datang cni memang takleh nok bayang la gane suasane ye . kalau dulu kat koloh semua pakaian sopan je . tapi kat sini ade jugak yang pakai smpai .. Ish2 .. tak naklah citer pulak .. tak bek .. huhu . Muh bukan nak citer sal pakaian nih . membazir je . sebenarnya Muh nak citer yang Muh happy sekarang dapat bergelar sebagai mahasiswa . walaupun hakikatnye gembira tapi dalam hati susah untuk diterjemahkan. manakah tidak mule2 perkare yang muh kene buat ialah cari kawan . sebab Muh datang cni sorang2 je . macam wakil sekolah lame. .huhu , Muh un mle la langkah pertame . dengan friendly nye Muh tegur sorang2 walaupun dok kenal . HAHA , tapi takpela an . bukan nak bermusuh , nak berkawan je an . Muh kenal dengan macam2 jenih orang mase MDS tu , MDS tu sngkatan bagi minggu destini siswa , ala2 orientasi . ad yg serius , ad yg kelakor , tapi tu smua dok kesoh la . yang penting kawan .

Mase mnggu MDS tula paling perit lam hidup , tidur dahla pukul 1 pagi semnggu tu . bngun plak 4 pagi. memang mengantuk la jawabnye, tapi lepas je minggu tu . ape lagi qada la jawabnye .. heheh , lepas minggu MDS tu Muh tibe2 demam , haish . ni nak cakap homesick la nih . maybe la kowt .. sebab rumah Muh kan kat Dungun , dan Uitm nih dahlah kat Pulau Pinang . sapok jaoh  . HAHA ! . tapi tu sekejap je . dah di ubatinye .. huhu , mnggu kedua tu kelas pun bermula . nasib la ade berkenalan dengan budok2 kelas jugok . naseb la dorang tunjukkan kelas . law dok memang sesatlah jawabnye . huhu , tapi ade la jugok sekali Muh pernah sesat sebaq cari kelas punyer pasal la . naseb lecturer paham yang kami ni baru lagi .. hehe , kawan2 Muh kebanyakkan nye satu kepale , so dok heran sngatlah kalau kelas kitorang bising . hehe , bising2 un bukannye kami tak study . cuma bagi kelas tu riuh ket . tak kan nak duk lam kelas yang memang sunyi . huhu

Muh duk sini paling suke kelas fizik dengan math . kalau di ikotkan dari sekolah lame lagi Muh suke subjek tu . tapi entahla mase SPM ade lari sikit fizik tuh . mat ok je .. huhu , tapi kan . kat sini laen dari yang laen , fizik nye banyak giler tambahan . kalau dulu kire takdelah banyok sangat huruf , tapi kat sini . semua jenis huruf ade jupe . yang dok pernoh jupe un bleh jupe . huu .. tapi ALHAMDULILLAH la , sebab sekarang Muh dah cube untuk memahami fizik lebih mendalam agi . sebab cita2 Muh nak jadi seorang jurutera an . dan Muh nak kalahkan abang Muh yang dah kerja sekarang.


nih ade gambar2 mase duk UiTM nih ^_^













Tiada ulasan:

Catat Ulasan