Followers

Khamis, 17 Mei 2012

UITM ? Matrik ?

 
   Alhamdulillah , dapat lagi aku bukok blog ni nok post something2 .. huhu . korang semua sihat dok ? mitok2 semua berada dalam keadaan sihat sejahtera la . Hari ni cuaca kat Dungun mendung2 cket . Kalau nok kuor jalan2 pun best jugak . Tapi nok wak camne kalo kenderaan tadop . Redho jela ..

    Sebenornye aku amek mase nok post sebab lame doh ekpom mende ni lam pale . jadi senok pale2 mikir . oram len sibuk isi borang lake doh , aku gok duk mikir agy nok gie UITM ke MATRIK . Macam2 lam pale aku rase , kalo aku gie UITM imbuh ke dok . dohlah Diploma , lame tu nok boleh ke sudoh . Kalo nok gie MATRIK kene struggle lebih . aku nih dohla lame dok sentuh buku , kekgi an kalo gie dinun macam oram bodo pulop . Bek aku amek UITM boleh gok dang nok refresh mule . Tapi tu un dok tau agi . Kalo ikotkan aku nok gie maktab benornye , tapi tadok rezeki nok wak camne , Allah Maha Mengetahui . Mungkin kalo aku gie maktab dok berjaye dalam idup , peluang rezeki ni banyok . celoh2 mane kite boleh agi dapat rezeki .

    Hurm ,, untuk pengetahuan korang semua aku dapat UITM kampus Bukit Mertajam , Pulau Pinang . Sapok jaoh kate oram ganu . Yela , aku duk pantai timur , sane tu Utara , mane ade dekat . HUHU . kos pulak kejuruteraan mekanikal . kalau ikotkan , aku minat kos tu . sebab dari dulu lagi aku berahi kobek mende2 mekanikal nih , contohnye beskal . beskal aku macam2 pesen2 aku wak , dari hok burok aku uboh jadi macam beskal racing . HAHA , tapi tu dulu la . sekarang ade motor pulop . nok kobek motor malah tekpom , law aku kobek an dok pasal2 abang aku sedor . motor tu dohla laju doh , kalo kobek agi ade la hok kene kejor di polis tu . Tu dok berani nok ejah motor uh , maybe just tukor coverset je kowt .. HUHU . tapi an , kat UITM tu sosial ke ? aku takot ngat la kat sane sosial sangat . dahlah aku gie PLKN un sosial doh , ni tempat camtu Universiti tu lak , haish .. mikir 2 , 3 4 kli gok nih .. ari tu dohla ade oram kat cc oyak ke aku , mu duk dinun kekgi kalo kawan nge sek2 KL habis r , sek2 ye sosial gler .. hor toh .. setok karung aku dengor . kirenye kalo aku gie UITM uh aku kene cari sek2 selaen KL la .. HEHE :)

   Lupakan sebentar UITM tu , MATRIK pulok . agok2nye MATRIK tu besh dok ea ? kalo ikotkan mase belajor emang beh sebab setaon je . pahtu sambung degree . tapi kene skor . hok tu la aku jadi berat nok g MATRIK , aku bukan mende . Kalo abang sulong aku hok dulu ye boleh kos hak ye mitok dulu mase MATRIK tu boleh dakpe gok . ni ye boleh kos hok dok laku . bazir je mase belajor . lening pun bukan ye keje bahgian kos hok ye belajor kat U un . hish . takot gok aku dngn MATRIK . tapi abang aku tu ye kabow ke aku suruh amek MATRIK sebab kekgi mu nok keje kerajaan agi , pahtu ye ade sebut pekataan nape aw . dok ingat setarang nok ngapal .. HEHE :D . tapi ade sumber2 yang aku tahu ade la orang hok belajor kat MATRIK tu pointer ye okay doh , tapi dohleh macang kos hok ye minat uh . berat ngoh , gane la saen2 aku hok nok gie dinun tu , MATRIK hok aku dapat ni bertempat di Gambang , Pahang dalam Aliran Sains , hurmm .. kadang2 belajor setaon ., untung gok . tapi nok skor tu boleh sakit dulu . dok lepah or dokleh kos kite nok , sebek la .. macam2 la nok jadi bile nok betul halatuju hidup .

   Lengoh doh aku nok tekan keyboard ni , akhirnye leh gok aku luoh lam blog aku . Lepah ni dakyoh ket pale agi mikir . ase2 UITM doh jadi plihan kalbu , sebab nok g matrik xdop perasaan , UITM je ade semangat berkobar-kobar .. HUHU ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan