Followers

Isnin, 7 Mei 2012

Perempuan ?



Hampir sekian lame aku tak update blog , akhirnya hari ni baru ada feeling sikit nak update . Sebenarnya kepale banyok doh nok luoh lam blog ni , tapi dok dang nok tulis sebab maklumlah keje doh lening .. huhu , sepanjang aku keje an aku dapat macam2 pngalaman , ade yang manis dan ade yang phit . name un idup an , mestilah ade pahit dan manisnye .kita lupakan pasal tu 



                                                   comel an ? huhu .. tapi bukan cite sal dye nih

Hari ni aku nak cite sikit pasal pengalaman aku sepanjang aku kenal perempuan . Bukan sokmo aku nok luoh an nih , maklumlah aku ni takut gok ade hok maroh kekgi . takpe , kali ni aku nok citew gok gane2 un . okay bunga yang indah tak selalu cantik di mata . kadang2 mata hanya menipu jika kite pandai lihat ke dalam . Perempuan sepanjang aku kenal macam2 jenis pangai ade . kadang2 kite boleh jadi gelak dan kadang2 kite leh jadi duke . itulah magic perempuan an , semua boleh wak .tapi kadang2 perempuan dokleh kawal perasaan . nok2 bile putus cinte . hok peliknye zaman lening men toreh tangan nge pisau . kalo mikir molek bakpe la bodo sangat gie toreh tangan tu , daripada toreh tangan diri bek gie toreh tangan hok laki ngat , tu lah oram puam . caye ngat ke oram laki . bile oram laki tinggal mule la nok nangis la , nok ngilai la , nok tepik . las2 ade hok toreh tngan . hak serum agi bunuh diri lalu . ish2 ., ,mende nok jadi la dunie sekarang . tapi an , bukan semua gtu . ade hok juruh ngat . aku berahi ngat kawan nge oram puam hok juruh . bagi aku juruh bukan solehah ngat tapi ye pandai hormat oram selagi kite hormat ye . hok tu la nok nye . tapi aku dok berani mane kawan ngen budok puam hok solehah ngat sebab takut gok aku wak jahanam yer . huhu , yela . aku bukan baek sangat . penoh wak jahat dan penoh wak bek gok . :)

Gane2 un , oram puam ni sebelum kite kenal ye . ibaratkan bunga yang belum mekar , bile mekarnya kite tahu akan indah atau buruk nye . tapi mekarnya belum cukup untuk kite andai hatinye belum kite tahu . Bukan mudah untuk mengenal hati oram puam . sebab hati oram puam ni unik dan macam2 yang dok dijangke leh jadi . Kadang2 bile kite ase hati dye bek doh tapi ade je yang tersirat dan tersurat , dan jugok sebaliknye . tapi kite manusie mane boleh terlepas dari kesilapan yang lalu . Aku pun penoh wak silap hok tebesor lam idup aku . tapi tu kesah lame takmboh cite . biarlah kenangan pahit ku tulis di pasir biar ia lenyap di tiup angin agar aku lupa segala2nye . Bukan mudoh kite nok uboh diri kite an . berbalik pade topik asal kite . bercakap pasal keunikan oram puam , kite boleh lihat dye dari sudut perasaan doh . macam mane oram puam ye leh jage memek muke dye bile dye dalam sedih di depan oram yang dye sayang . sememangnya dye pandai untuk mengukir senyuman walau hatinya ibarat kaca yang berkecai . kite tengok mok kite doh . ade dok kite tengok mok kite nanges depank kite ? mesti takdop an . tipulah kalo aku cakap mok kite dok penoh sedih . tapi itulah keunikan orang puam . memang takleh nafi doh .

Okayla , sapa sini dohla pos aku wat kali ni . kalo ade nape2 nok share nge aku . aku leh jadi teman korang pahit ke manis ke aku boleh je . fikiran aku terbukok . :)

1 ulasan: