Followers

Khamis, 17 Mei 2012

UITM ? Matrik ?

 
   Alhamdulillah , dapat lagi aku bukok blog ni nok post something2 .. huhu . korang semua sihat dok ? mitok2 semua berada dalam keadaan sihat sejahtera la . Hari ni cuaca kat Dungun mendung2 cket . Kalau nok kuor jalan2 pun best jugak . Tapi nok wak camne kalo kenderaan tadop . Redho jela ..

    Sebenornye aku amek mase nok post sebab lame doh ekpom mende ni lam pale . jadi senok pale2 mikir . oram len sibuk isi borang lake doh , aku gok duk mikir agy nok gie UITM ke MATRIK . Macam2 lam pale aku rase , kalo aku gie UITM imbuh ke dok . dohlah Diploma , lame tu nok boleh ke sudoh . Kalo nok gie MATRIK kene struggle lebih . aku nih dohla lame dok sentuh buku , kekgi an kalo gie dinun macam oram bodo pulop . Bek aku amek UITM boleh gok dang nok refresh mule . Tapi tu un dok tau agi . Kalo ikotkan aku nok gie maktab benornye , tapi tadok rezeki nok wak camne , Allah Maha Mengetahui . Mungkin kalo aku gie maktab dok berjaye dalam idup , peluang rezeki ni banyok . celoh2 mane kite boleh agi dapat rezeki .

    Hurm ,, untuk pengetahuan korang semua aku dapat UITM kampus Bukit Mertajam , Pulau Pinang . Sapok jaoh kate oram ganu . Yela , aku duk pantai timur , sane tu Utara , mane ade dekat . HUHU . kos pulak kejuruteraan mekanikal . kalau ikotkan , aku minat kos tu . sebab dari dulu lagi aku berahi kobek mende2 mekanikal nih , contohnye beskal . beskal aku macam2 pesen2 aku wak , dari hok burok aku uboh jadi macam beskal racing . HAHA , tapi tu dulu la . sekarang ade motor pulop . nok kobek motor malah tekpom , law aku kobek an dok pasal2 abang aku sedor . motor tu dohla laju doh , kalo kobek agi ade la hok kene kejor di polis tu . Tu dok berani nok ejah motor uh , maybe just tukor coverset je kowt .. HUHU . tapi an , kat UITM tu sosial ke ? aku takot ngat la kat sane sosial sangat . dahlah aku gie PLKN un sosial doh , ni tempat camtu Universiti tu lak , haish .. mikir 2 , 3 4 kli gok nih .. ari tu dohla ade oram kat cc oyak ke aku , mu duk dinun kekgi kalo kawan nge sek2 KL habis r , sek2 ye sosial gler .. hor toh .. setok karung aku dengor . kirenye kalo aku gie UITM uh aku kene cari sek2 selaen KL la .. HEHE :)

   Lupakan sebentar UITM tu , MATRIK pulok . agok2nye MATRIK tu besh dok ea ? kalo ikotkan mase belajor emang beh sebab setaon je . pahtu sambung degree . tapi kene skor . hok tu la aku jadi berat nok g MATRIK , aku bukan mende . Kalo abang sulong aku hok dulu ye boleh kos hak ye mitok dulu mase MATRIK tu boleh dakpe gok . ni ye boleh kos hok dok laku . bazir je mase belajor . lening pun bukan ye keje bahgian kos hok ye belajor kat U un . hish . takot gok aku dngn MATRIK . tapi abang aku tu ye kabow ke aku suruh amek MATRIK sebab kekgi mu nok keje kerajaan agi , pahtu ye ade sebut pekataan nape aw . dok ingat setarang nok ngapal .. HEHE :D . tapi ade sumber2 yang aku tahu ade la orang hok belajor kat MATRIK tu pointer ye okay doh , tapi dohleh macang kos hok ye minat uh . berat ngoh , gane la saen2 aku hok nok gie dinun tu , MATRIK hok aku dapat ni bertempat di Gambang , Pahang dalam Aliran Sains , hurmm .. kadang2 belajor setaon ., untung gok . tapi nok skor tu boleh sakit dulu . dok lepah or dokleh kos kite nok , sebek la .. macam2 la nok jadi bile nok betul halatuju hidup .

   Lengoh doh aku nok tekan keyboard ni , akhirnye leh gok aku luoh lam blog aku . Lepah ni dakyoh ket pale agi mikir . ase2 UITM doh jadi plihan kalbu , sebab nok g matrik xdop perasaan , UITM je ade semangat berkobar-kobar .. HUHU ;)

Isnin, 7 Mei 2012

Perempuan ?



Hampir sekian lame aku tak update blog , akhirnya hari ni baru ada feeling sikit nak update . Sebenarnya kepale banyok doh nok luoh lam blog ni , tapi dok dang nok tulis sebab maklumlah keje doh lening .. huhu , sepanjang aku keje an aku dapat macam2 pngalaman , ade yang manis dan ade yang phit . name un idup an , mestilah ade pahit dan manisnye .kita lupakan pasal tu 



                                                   comel an ? huhu .. tapi bukan cite sal dye nih

Hari ni aku nak cite sikit pasal pengalaman aku sepanjang aku kenal perempuan . Bukan sokmo aku nok luoh an nih , maklumlah aku ni takut gok ade hok maroh kekgi . takpe , kali ni aku nok citew gok gane2 un . okay bunga yang indah tak selalu cantik di mata . kadang2 mata hanya menipu jika kite pandai lihat ke dalam . Perempuan sepanjang aku kenal macam2 jenis pangai ade . kadang2 kite boleh jadi gelak dan kadang2 kite leh jadi duke . itulah magic perempuan an , semua boleh wak .tapi kadang2 perempuan dokleh kawal perasaan . nok2 bile putus cinte . hok peliknye zaman lening men toreh tangan nge pisau . kalo mikir molek bakpe la bodo sangat gie toreh tangan tu , daripada toreh tangan diri bek gie toreh tangan hok laki ngat , tu lah oram puam . caye ngat ke oram laki . bile oram laki tinggal mule la nok nangis la , nok ngilai la , nok tepik . las2 ade hok toreh tngan . hak serum agi bunuh diri lalu . ish2 ., ,mende nok jadi la dunie sekarang . tapi an , bukan semua gtu . ade hok juruh ngat . aku berahi ngat kawan nge oram puam hok juruh . bagi aku juruh bukan solehah ngat tapi ye pandai hormat oram selagi kite hormat ye . hok tu la nok nye . tapi aku dok berani mane kawan ngen budok puam hok solehah ngat sebab takut gok aku wak jahanam yer . huhu , yela . aku bukan baek sangat . penoh wak jahat dan penoh wak bek gok . :)

Gane2 un , oram puam ni sebelum kite kenal ye . ibaratkan bunga yang belum mekar , bile mekarnya kite tahu akan indah atau buruk nye . tapi mekarnya belum cukup untuk kite andai hatinye belum kite tahu . Bukan mudah untuk mengenal hati oram puam . sebab hati oram puam ni unik dan macam2 yang dok dijangke leh jadi . Kadang2 bile kite ase hati dye bek doh tapi ade je yang tersirat dan tersurat , dan jugok sebaliknye . tapi kite manusie mane boleh terlepas dari kesilapan yang lalu . Aku pun penoh wak silap hok tebesor lam idup aku . tapi tu kesah lame takmboh cite . biarlah kenangan pahit ku tulis di pasir biar ia lenyap di tiup angin agar aku lupa segala2nye . Bukan mudoh kite nok uboh diri kite an . berbalik pade topik asal kite . bercakap pasal keunikan oram puam , kite boleh lihat dye dari sudut perasaan doh . macam mane oram puam ye leh jage memek muke dye bile dye dalam sedih di depan oram yang dye sayang . sememangnya dye pandai untuk mengukir senyuman walau hatinya ibarat kaca yang berkecai . kite tengok mok kite doh . ade dok kite tengok mok kite nanges depank kite ? mesti takdop an . tipulah kalo aku cakap mok kite dok penoh sedih . tapi itulah keunikan orang puam . memang takleh nafi doh .

Okayla , sapa sini dohla pos aku wat kali ni . kalo ade nape2 nok share nge aku . aku leh jadi teman korang pahit ke manis ke aku boleh je . fikiran aku terbukok . :)