Followers

Rabu, 11 April 2012

Detik Tika Sedih


Long time an Muh tak tulis blog . okay secara jujurnya Muh malas nak tulis bukan sebab takde masa , tapi komputer Muh yang menyebabkan Muh takde mood nak tulis even ada je masa nak tulis somethin . Bagi Muh kalau nak tulis apa-2 yang terkandung dalam hati ke tersurat ke mestilah ada mood an . ok , disebabkan Muh berada kat umah mak sedara (diorg sekeluarga pergi umarah) , so Muh kene la bngun awal . tak pergi un hantar tapi jadi tok bilal n baca doa selamat . huhu ^_^ . Di pagi yang dingin nih , memang feel juga an kalau kita tulis something . ok, pagi ni Muh nak tulis berkenaan satu rahsia , yang mana sesuatu yang telah mengubah hidup Muh . maybe korang fikir pasal perempuan an ? that's right . tak salah un , memang sekarang nak cerita seorang perempuan yang betul-2 Muh sayang , tapi sekarang Muh terpaksa lepaskan dia sebab terpaksa . Okay , kalau korang nak tau apa sebabnya ialah 

1.Dia ialah calon SPM 2012 
2.Dia ialah harapan keluarga dia 
3.Dia sekarang pelajar target 
4.Dia seorang yang baik dan pandai 
5.Dia seorang yang kuat berusaha 

 Semua sebab yang Muh bagitau tu menyebabkan Muh mengambil langkah drastik untuk memutuskan hubungan kami . kalau ikotkan dulu , pernah kapel tapi putus di tengah jalan sebab Muh taknak pelajaran Muh terganggu , so pada tahun nih Si dia mintak Muh kapel balek dengan dia . Pada 31hb Mac , Si dia mesej dengan Muh . Mula-2 Muh tak anggar pape un , just maybe dia nak hilangkan bosan dia kowt , pastu adalah satu time tu dia cakap yang dia masih sayangkan Muh dan Muh un masih sayangkan dia . Muh da bagitau kalau-2 kapel nanti dia jadi angau . Tapi Si dia cakap yang dia boleh handle an nya . Si dia cakap lagi kalau result dia turun masa OTI nanti , hubunga kami putus . Okay ! Muh just accept it . Suka sangatlah dia tuh sama cam Muh . Pada 3 hari lepas tu , Muh dapati ada perubahan pada dirinya . Si dia macam dah angau an ase macam terjejas je pelajaran je , dahlah dia dijadikan salah seorang pelajar target sekolah dia. So, Muh rasa mungkin cara yang terbaik untuk buat keputusan dia tak terjejas dengan mengambil langkah untuk putus. So , Muh fikirkanlah langkah untuk putus . Bukan senang nak putus dengan orang yang sayang kita dan kita sayang dia . Jadi , Muh rasa dengan memberi alasan yang Muh menipu je dia ketika kapel kami nih yang second . Walaupun hati pedih memberitahu tapi terpaksa juga , kalau bukan sekarang bila lagi . Even Si Dia sebak dan sedih , tapi biarlah sekarang dan bukan akan datang . Kata orang bersakit-sakit dahulu , bersenang-senang kemudian . Pada 7hb April , kami putus . Masing-2 membuat haluan masing-2 , Si dia tak tahu un semua tu kerana terpaksa , Biarlah dia benci Muh dan biarlah dia jumpa agi insan yang lagi baik dari Muh ni . macam drama hindustan la pulak , well ! nak kata apa pun katalah . yang pasti kita jangan rosakkan masa depan orang . mungkin satu hari nanti kami dapat bersama lagi kelak andai ada jodoh . I LOVE YOU SO MUCH <3

Tiada ulasan:

Catat Ulasan