Followers

Sabtu, 31 Mac 2012

Very Touching !!


sekian lama tak post , akhirnya boleh juga curi-curi masa nak post. hari ni saya nak post mengenai satu lagu yang sangat menyentuh jiwa saya . wow !! nampak jiwang an ? dah lama dah dikenali sebagai mat jiwang , walaupun muka bunuh tapi hati berbunga , bak kata orang don't jugde a book from it cover. macam tulah . lagu ni mula-mula dengar , fuh rasa sedih gila , pastu pergi layan pulak lirik dia ., hampir menelih air mata ., haha .. nak kata apa pun kata la . kalau rasa tak percaya dengar la sendiri lagu nih ., kalau rasa nak feeling tu , rasa jelah  bukan kena beli pun an ? betul ork ?
tapi ni  pengakuan dari hati saya yang tulus mengatakan lagu ni memang touching . mungkin sebab pengalaman banyak gak ., hehe ., macam la orang lain tak de pengalaman juga an ? eleh ., tepuk dada tanya iman . okayla ., terimalah lagu tu , jeng-2 . hehee



Khamis, 22 Mac 2012

Dugaan dan Masa Depan

Assalamualaikum..
18hb balik , hari ni baru ada mood nak menulis . bukan sebab apa , sibuk nak cari universiti mana lepas nih nak mintak . yelah , keputusan tak lah ok mane ., tapi Alhamdulillah , lulus semua. walau macam mana pown , nak ucapkan terima kasih kat keluarga sebab diorang tak marah pun dpt keputusan camtu . tapi diorang bagi semangat yela . dapat keputusan bukan dalam target memang jadi kejutan la . rasanya ., tahun ni . itulah dugaan bagi ku , pernah juga aku terdetik kenapa Tuhan menduga aku sebegini, tapi aku tahu setiap yang terjadi itu ada hikmahnya ..^_^

okay , meh nok cerita keputusan aku . aku tak delah sepandai korang . hanya mampu dapat 4a+ , 2a- , 1b+ , 2b , 1c+ , 1c , .. semuanya 6a 3b 2c ..

A+: A-:
~SEJARAH ~PENDIDIKAN SYARIAH ISLAMIAH
~MATEMATIK ~BAHASA MELAYU
~MATEMATIK TAMBAHAN
~PENDIDIKAN AL QURAN DAN SUNNAH

B+: B : C+: C:
~FIZIK ~KIMIA ~BIOLOGI ~BAHASA INGGERIS
~BAHASA ARAB

Ok la . itulah result aku yang tak seberapa . p syukur la , mengenai masa depan aku . ramai yang tanya "muhsin pah ni nak pegi mane ?" .. nak jawab pun serba salah , kalau ikotkan aku nak sangat pergi UPNM (UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA) . tapi dengan keadaan fizikal aku yang tak mengizinkan, jadi aku rasa baik aku jadi cikgu je , abang aku cakap cikgu ni cara belajar senang je , dan dapat kerja pun senang . maka marilah terdetik , pilih mana yang cerah masa depan . sedih pown ada juga sebab ketepikan minat . dan cari yang terbaik untuk diri sendiri , anyway gud luck untuk diri sendri . one step make future ^_^