Followers

Khamis, 26 Januari 2012

Macam2 Jadi

ANNYEONG !!
hari ni jadi korea sikit,haha .. koya betul ,sekarang nih susahlah nak update blog nih , kalau ada laptop sendri kan best , nih asyik2 numpang je taw . takpe , balik 17hb nih , aku nak baiki desktop aku yang "bersekung" kat dalam bilik tuh . nak kata ok lagi tak tahula , dah lama tak bukak tekpom .,hari nih post untuk cerita semua aku alami hari ni . , haha , macam tak de kerja da . ,

mula-mula aku bangun tidur , #tu pun nak cter . sejak sekian lamenye aku tak pergi jogging pergi la taman tuh , maklum la nak try temuduga nak masuk Universiti Pertahanan Nasional Malaysia kan . mintak2 boleh la , . tak sampai dua lap aku dah mula nafas tak stabil , haha .. tapi boleh jugak habiskan 4 lap . fuh , bukan senang nk buat bg orang yang dh lame tak jogging . , tapi kat taman tuh aku jumpa la kawan aku sorang nih , namanya Marzuki , aku ingtkan dia da sambung amek tingkatan 6., tapi tak rupnya , dia cakap pentdbiran tak bg. yang pliknya , dia sempat untuk belajar kt sne selame 1 minggu kalau tak silap la . , huhu . ok , kite berborak ap yang ptot , ,huhu , haaa , nih ade cerita yang aku ase kalau cerita nampak cam dose plak , tapi aku nk bg pengajran je tkpe kowt , . kat taman tuh aku ingt jogging nih mesti la pkai pakaian yang leklok an , . tapi laen pulak yang aku tengok nya , ada la sorang minah nih , punyalah pakaian kalau lelaki tengok tergoda . tapi aku tak termasuk la takdi uh , dhlah putih , pahtu agak ketat , lalu nampk la ap yang tak septutnya nampak , . ish2 ., ape nk jdi lah dak2 skunk , macam la aku taw orang tu muda dri aku , . huhu, , ape2 un , aku nk ttop da kesah taman nih , , biar bnyak agi un . ,

haaaa., yang petang aku tak nak cerita sebab nya , aku banyak mengadap facebook je , aku dah addicted dah nih , , haha . ok la . , malam nih agak susah jugak nak lelapkan , tapi kalau aku lelap gerenti tidur dah ., pakaian aku tak sumbak lagi lam beg, malas la . bukan apa, takdi aku pergi anelka aku tengok kawan aku masing2 da kerja . , deki tol , nak jugak rasa duit tangan sendri kan . , malam takdi aku pergi kedai tuh , selesai je balek , tup tup , ada roadblock, ayoo .. banyak gelabah gak masa tuh , yela . bukan pernah kena un , tapi takpelah leh rasa , nasi baiklah takde pape , lulus , , haha , . cuma plat motor je patah cikit yang dia tegur . , polis yang tengok lesen aku tanya macam2 , . aku dengan spontan nye jwbnye ., nasib dia tak tanye , duk mane . , haha . , bnyaklah . , ok la. , sampai sini je post utk kali nih , aku pun da ngntuk , , tidur besh lagi , , huhu , ok la , Assalamualaikum . .


haaaa ,. ni la gambar yang sempat snap kat PLKN uh , botak belake an . , haha

Selasa, 24 Januari 2012

kebosanan , .

haaa ,
lama aq tak post an . hari ni bwu ad mse nk bukak blog nih and leh post pape un , . aq sbrnye nak post tiap2 ari tapi xde mse la . , hari ahad 2 aq pegi tolong orang kenduri , siap jadi kenduri , fuuhhhh . letih molek ,, huhu . , pstu hari isnin lak aq kne tolong abang ku pindah sebab bini dia dah nak bersalin . tak kesah lah sebab aq dapat upah , haha . jahat tol , tak ikhlas ,, huhu ..
hari ni aq nak cakap pasal aku pergi umah tok aq . , tok aq nih aq tengok da semakin nyanyuk la , tak di dia tanya aq soalan yang sama 2 kali ., "ma wat pe kat umah ?" tapi takpela , yang penting dia masih ingat lagi orang kan , aq sayang tok aq macam mane dia pun , hari tu ma aq cerita yang tok aq cari aq padahal dia da tau yang aq pergi menyahut seruan kerajaan , haha ..


ni budak sape ntah , aq jumpa kat umah mak sedare aq yang dekat nge umah tok aku

haaa ., pasal gambar budak yang kat atas nih , yang aq taw nama dia bihah , mula2 dia tengok aq senyap je . , yela , budak2 kalau tengok orang first time emg la diam an . tak sampai setengah jam dia da mula kacip dengan aku , nak taw tak sebab ape ? sebabnya aq bukak je webcam , dia terus mari diri depan aku , tu pasal aq sempat snap gmbar nge dia nih , cute tak dia ? mesti cute an . , haha .

Jumaat, 20 Januari 2012

PLKN ku 1 , 2 , 3

Assalamualaikum ,
haaa, lama da an saya tak post pape kat blog nih . hari ni je baru boleh nak post , tu pown sebab dapat cuti semester sebelum sambung pulang ke KEM SEMARAK . huhu
anyway , hari ni post sebab nak cerita pengalaman kat sana , biar baru 3 minggu tapi dah banyak pengalaman manis dan pahit . huhu , kata orang hidup ni penuh dengan pengalaman.




Minggu Pertama

mula2 melangkah turun dari kem tu dah terpancar dari air muka sorang2 yang diorang sedih kerana tpaksa datang sni . yela , sape yg nak datang tempat yang macam nih an ? tapi bagi Muhsin tu semua xde lam pale nih , yang saya tau yang saya nih emg nak pegi PLKN bukan atas dasar paksaan .apa yang saya belajar mula2 kat sana ialah zon lenggang , ingtkan zon apa . rupanya kene kawad ,, adoi, punya la ssah pada mulanya tu , pas2 diorang ajar naik kan bendera la , nyanyi , roll call pun ad , tp tu semua muhsin tak kesah la , kata orang semua tu ilmu kan . seminggu juga saya ambil masa nak sesuaikan diri kat sana , yela ,, dahla tidur pukul 11:00 , nak bangun pkul 5 pagi , tapi tu semua da biasa kat hostel dulu , huhu .

Minggu Kedua

saat nih dah tak de perasaan geramji kata cikgu kelas CB 1 la, saya pun dah seronok dan kawan2 pun bertmbah dah ,yang 1 jadi 2 kemudian 3 dan seterusnya , huhu.. minggu kedua ni tak delah lain sangat tapi nampak la jugak muka orang2 yang saya tengok sebelum nih nampak muram dah ceria kembali , syukurla,, huhu .. p lam mnggu nih da start da kene denda kalo buat salah , kene pumping la , berlari la , aduh .. tapi takpela nak ajar kitorang disiplin gk an , kalo tak buat macam tu macam mana la nak ada disiplin lam diri an ? huhu ^_^ , sejak duduk dalam kem SEMARAK tu macam2 da kami belajar , cara nak buat KKJ(Kontrak Kita Janji) dan macam2 la ,, bagi saya pulak saya dah dapat macam2 nilai murni , cntohnya kerjasama dan hormat menghormati , kat dalam dorm saya ada bangsa cina dan india . saya pernah juga tanya diorang sal agama dorang , dan ad yang tak percaya kewujudan Tuhan , MASYA'ALLAH . tapi nak buat macam mana , tak kan nak paksa kowt , biarlah dorang dapat hidayah . ada gak saya gelak bila dengar nape yang diorang cerita sal agama masing2 , tapi tak dela gelak depan muka dorang . 2 tak horamt dh tu ,, huhu .. kat cni gak saya dapat belajar bhsa cina , walaupun pelak cikit nak sebut tu , p bila da demo , ok je . #biar cina tu suka un bila aku sebut #

Munggu ketiga

haaa,, minggu ni la ramai yang tnggu2 . tak tau kenapa , haha . sebenarnya minggu nih minggu balik, raut wajah sorang2 jelah nampak dorang emg rindu kampung halaman , yela . saya pun rindu gak kampung , huhu . HAAA, ni ad cerita . ada dak lam dorm saya nama dia HAN , bese panggil dye emg cm2 , dia ni emg bgus la .. ada hari tu dye mntak saya ajar dia bhse arab , saya on je . so ajar jela , macam2 la dye belajr. 'kaifa haluka' la , huhu .. sekejap je dia leh belajr , tapi tak salah an ajar dye ? huhu ,, ok la . letih dah menaip , sampai sni je , nak citer emg pnjang agy , tapi sekerap ni je dlu , kalo taip2 banyak an da jadi buku la ^_^ .. huhu

Ahad, 1 Januari 2012

20!2

Selamat Tahun Baru yer . .
walaupun lambat , tapi tak pe , nak post jugak kat dalam blog nih ,, yela .. pagi nanti nak bertolak dah nak tinggalkan Dungun nih .. T_T , tapi tak kesah la , dah emang jadi kewajipan pergi PLKN tuh . btw , tahun ni tahun 2012 an ? sekarang umur muhsin da meningkat , tak kesah la belum sampai befday un , ada aku kesah ? takde an , guraw je , , anyway .. malam ni or maybe orang panggil pagi ni , tak tahulah sapa tu , Muhsin agak sibuk cikit , yela last minute baru nak kemah beg , nak lipat baju , nak cari baju , semua la perkara macam nak balik hostel uh . macam mana pun Muhsin happy je , , sebab boleh merantau kat tempat lain . tak kan nak tinggal kat Dungun je kan . huhu ,ramai gak malam nih duk post kat facebook pasal azam masing-masing . . hurm , bagi Muhsin la , tahun ni nak jadi lebih matang lagi , yela . . sampai sekarang macam budak-budak lagi , tapi tu kat depan kawan-kawan dan family je , depan awek cover teruz , macho habes , , haha ..


haaaaa, . gambar yang atas tuh , Muhsin amik petang takdi ,, gaye macho gler !!! haha ,, pasan sorang nampak ,, sebenarnya Muhsin saja je nak tunjuk rambut sikit , nampak marah an ? haha ,, anyway tenx to all