Followers

Selasa, 27 Disember 2011

Protokol - Protokol

Hye , selamat pagi semua . hari ni bangun awal sikit sebab tak tahulah nape Muhsin leh bangun awal camni, maybe sebab dah biasa kat asrama kowt , macamlah kat asrama Muhsin tak pernah bangun lewat, tipulah . huhu.. Hari ni Muhsin nak cerita sikit pasal satu program yang sekolah Muhsin buat dulu. ermmm .. program yang diberi namam protokol. Mula-mula tu Muhsin tak tahulah sangat pasal protokol tu apa, las2 baru tau yang protokol nih macam cara kita pakai sudu garfu, kedudukan dalam satu majlis, dan banyak lagi la. Tak kan Muhsin nak sebut satu-satu kan. Lengoh la .. huhu..

kat atas nih gambar Muhsin masa protokol tu, huhu.. program tu berjalan selama dua hari. haaaa,, ni yang buat Muhsin suka sebab dua hari tak yah ngadap buku. hahaha .. jahat sungguh niat muhsin nih kan. macam mana pun tak lah samapai dua hari tak belajar . sehari lebih je kowt ,, program tu berjalan dekat dewan makan aspuri, enthlah kenapa buat kat sana. mentang-mentang aspura agak bersih, huhu.. Pada mulanya program tu berkaitan dengan cara pakaian dan dalam majlis. Agak bosan jugak la, bukan apa sebenarnya kitorang tunggu saat makan jeh .. tahu-tahula lelaki camna mana kan, huhu.. Lepas tu bermula lah saat menuju ke Hotel Primula yang berdekatan dengan sekolah Muhsin. Bila tiba semua buat kagum tapi Muhsin cool je, haha .. tipulah, masing-masing tak pernah pergi hotel yang berstar tuh. Masa kat dalam tuh agak mewah lah juga suasana nya. Haaa.. tibalah saat dinanti , makanan telah dihidangkan dan sekarang masa nak menggunakan sudu dan garfu masa makan. Mula-mula tu kaget gila sebab manalah pandai sangat pakai besi tu, nasib baiklah practice make perfect, speaking pulak. Makanan yang Muhsin suka kat sana ialah stick[betul ke tak au eja cam tu].. Yelah,selama nih tengok dalam tv je makan mende tu, sekarang cokoh depan mata . Apa lagi , masing-masing lahaplah. Ada yang tak habis makan dan adalah orang yang tolong perabih makanan tuh, huhu.. Sebelum makan tuh Pengetua sekolah adalah duk sembang depan sebab Muhsin pun tak dengar mana. huhu .. selesai makan terus balik sekolah .. tulah antara sweet memory 2011 <3

1 ulasan:

  1. dpt kan tutorial blog disini
    http://blogeditor009.blogspot.com/

    BalasPadam